Sören - Slutet Gott, Året Gott

Min NHL-frenzy gick precis som jag hade hoppats på - 8 av 12 spel satt och det blev ett mäktigt överskott i kassan vilket gör att jag avslutar året på plus, precis som jag satsade på.

Detta ger mig blodad tand och jag kan fira nyår med gott självförtroende och återvända i 2009 mera laddad än någonsin!

Lär dock inte bli några spel förrän vecka 2. Nyårsfirande i Danmark väntar och sedan en flytt på det. Men då jävlar!

Vått nytt år!

Sörens 13 NHL-julklappar



New Jersey Devils - Boston Bruins.......1X.....FEL(0-2)
NY Islanders - Atlanta Thrashers........1X......FEL(2-4)

Odds: 2,34(Unibet)
Insats: 40,00
Möjlig vinst: 93,60



Philadelphia Flyers - Ottawa Senators........1...RÄTT(5-4)
Odds: 1,85 (Nordicbet)
Insats: 40,00
Möjlig vinst: 74,00



New York Rangers - Washington Capitals.........X.....RÄTT(4-4)
Odds: 4,05 (Expekt)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 81,00



Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings......under 5,5 mål...RÄTT(0-3)
Odds: 1,82 (Nordicbet)
Insats: 40,00
Möjlig vinst: 72,80



Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning.......under 5,5 mål.....RÄTT(0-2)
Odds: 2,00(Nordicbet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 60,00



Detroit Red Wings - St Louis Blues......1 (-1,5)...RÄTT(4-1)
Odds: 1,78 (Nordicbet)
Insats: 40,00
Möjlig vinst: 71,20



Dallas Stars - Toronto Maple Leafs......X......FEL(7-2!)
Odds: 4,05 (Unibet)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 81,00



Florida Panthers - Nashville Predators......1....RÄTT (3-0)
Odds: 2,30 (Expekt)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 46,00



Calgary Flames - Anaheim Ducks......över 5,5 mål....RÄTT
Odds: 2,20 (Unibet)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 44,00



Minnesota Wild - Carolina Hurricanes.......X2....FEL
Odds: 1,76 (Unibet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 52,80



Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes.........2....FEL
Odds: 3,15 (Unibet)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 63,00



San Jose Sharks - Vancouver Canucks.......1....RÄTT
Odds: 1,75 (Expekt)
Insats: 50,00
Möjlig vinst: 87, 50

I spel: 370,00!

Sörens Comeback

Aloha sportsfans!
Jag har haft en ofrivillig semester från Vafanculo i nästan två veckor. Det är inte för att jag tröttnat på att tippa eller att det gått emot mig, men ibland blir det bara så att andra saker kommer före.

Nu är jag dock tillbaka och jag vill ha pengar och framgång!



Chievo - Genoa..........1.....FEL(0-1)
Cagliari - Reggina.......1....FEL(1-1)

Serie A, i dag klockan 15.00
Odds: 2,40 x 1,80 = 4,32
Insats: 25,00
Möjlig vinst: 108,00.
Motivering: Matcherna börjar inom kort. Motiveringen uteblir därför.

Rasmus - Söndagstips



City har inte spelat bra på länge och har chansen här att visa att man är ett "framtida storlag", som man själv påstår. West Bromwich spelar med all sannolikhet i Championship nästa säsong.

Twente öser in mål i ligan och speciellt Bruno N'Kufo är riktigt vass på topp. Kan bli storseger här.

Celtic och Rangers äger den skotska ligan, och annat än en seger mot bottenlaget Falkirk är inte troligt.

Bologna har en het Marco Di Vaio i laget och gamlingen har verkligen hittat målformen. Senast vann man med hela 5-2 mot ett uddlöst Torino. Lecce kan bli svårare, men spelar de som de gjort på sistone kan Bologna absolut vinna här.






Egentligen hade jag kunnat tippa enbart bortasegrar i Serie A idag, men jag vet att hemmalagen alltid på något konstigt vis går och vinner. Cagliari slår därför Reggina.

Att Torino skulle vinna hemma tror jag dock inte. Laget är defensivt katastrofala och det lär Napoli straffa.






City vinner, och gör de inte det så blir det poäng i alla fall.

Numancia är inte bra och här tar man emot ligans hetaste lag efter Barcelona. Valladolid öser in mål och vinner vem man än spelar mot. Har svårt att se att de ska tappa denna.

Getafe är heta och Osasuna är iskalla. Dock är Osasuna i stort poängbehov och kommer kämpa för att få ut något av denna matchen. Det slutar med ett 1-1 resultat.







De två franska topplagen PSG och Marseille borde vinna här, men Marseille har svikit mig två gånger förut på hemmaplan. Tredje gången gillt?

Villareal såg riktigt stela och fantasilösa ut när de anföll mot Sevilla senast. Då blev det förlust 0-1 och Barcelona är ungefär dubbelt så bra som Sevilla. Ett plus ett är två, alltså Barcelonaseger 2-0.

Rasmus - NBA chansningar



Sacramento slog New Orleans förra gången de var på besök för en månad sen, och faktum är att de då hade ett sämre lag, och Hornets rent faktisk hade ett bättre, så enligt logiken borde Sacramento kunna vinna igen? I så fall hade det gett över 15 gånger pengarna. Dock så var segern då inte alls logisk och det berodde helt och hållet på underskattning från New Orleans, och extrem kämpavilja från Sacramento. I dag blir det förlust, helt säkert.

Chicago var en besvikelse mot Celtics, och trots att man inte kunde förvänta sig en seger, kunde man väl åtminstone hoppats på bättre spel och mer motstånd. Nu tar man emot Jazz som man slog i Salt Lake City för någon månad sen. Jazz är heta trots att de är utan sin superstjärna Carlos Boozer och borde vinna denna matchen mot ett svagt Bulls.





Lakers är medelmåttiga för tillfället och förlusten mot Heat var enligt mig väntad, ändå var jag för feg att spela den själv. Nu möter man Orlando som är mycket bättre än Heat, och därför tror jag på Magic-seger. Mycket mer finns inte att säga.

Phoenix lär förlora ikväll, men eftersom matchen är typ 50/50 då tippar jag hellre att det görs under 222 poäng, tror mer att det hamnar precis över 200, gissar på 210.

Rasmus - Hoppas!



På förhand så känns denna matchen som en målsnål historia som kan avgöras med uddamålet. Eftersom Sunderland slog ett håglöst WBA med hela 4-0 senast så lutar jag lite åt dem, men faktum är att båda dessa lagen är inne i svackor.





Denna kupongen är rysk roulette. Dock så är det väldigt möjligt att Fulhams match slutar 1-0 till något av lagen och i den andra matchen möts två av ligans sämsta lag, vilket bara kan innebära oavgjort resultat och skitfotboll.




Rangers är i bra form i ligan och som alla andra år står det mellan dem och Celtic. Hibernian har haft ett par starka år, men är inte bättre än medellagen i skotska ligan i år.

Lazio har haft det tufft på sistone och det var ett tag sen man levde upp till förväntningarna. Zarate har dessutom varit i en svacka med många mållösa matcher, senast bröt han dock den och ikväll kan det bli fler.

På tal om svackor så har Groningen förlorat fyra raka i ligan och deras svenskar har varit bleka och ur fokus vilket har inneburit onödiga utvisningar och försvagat lag. Nu har man dock full styrka och Roda borde vara slagbara.






Kupong ur min fantasivärld. Siena har på sistone spelat bra hemma, men att man ska ta poäng mot ett starkt Inter som dessutom vilade stjärnorna i CL har jag svårt att tro på, men hallå, konstigare saker har hänt...

Lyon spelar borta mot Caen och ska säkert kunna smälla dit en två-tre mål. Roda blir mållösa.

Rasmus - Dagens UEFA-spel




Olympiacos har tre poäng och Hertha har två, och ärligt talat så förtjänar inget av dessa lag att gå vidare. Tittar man på laguppställningar och senaste resultat då lutar det mest åt en tysk seger. En 4-0 seger i helgen har gett laget bra moral och jag tror att man åker hem från Grekland med en trepoängare.

Benfica måste vinna för att överhuvudtaget ha en minimal chans att gå vidare. Man tar emot än så länge obesegrade Metalist Kharkov och det kommer bli en tuff match. Metalist är redan vidare och kan alltså tåla en förlust, men samtidigt så tror jag inte att de lägger sig så lätt. De har det bättre laget och Benfica kommer att få kämpa för segern här.






Sampdoria kan med en seger här gå vidare på Sevillas bekostnad, fast Sevilla är ett mycket bättre lag än Sampdoria. Än så länge i UEFA-cupen har Sevilla låtit stjärnorna vila, fast ikväll ställer de antagligen upp med bästa laget. Kanoute står eventuellt över, men Luis Fabiano är inte så ogiftig han heller.

Standard är vidare från gruppen och kan därför förlora denna matchen utan att det får några konsekvenser. Stuttgart måste vinna för att vara säkra på avancemang, och jag ser inget annat än en Stuttgartseger som möjligt.

Rasmus - Kan bli en bra dag

Båda mina UEFA-cup tips gick hem, vilket innebar 250 kr på kontot, nu hoppas jag på min NBA-kupong med.



Motivering kommer eventuellt senare...

Rasmus - Glömd kupong



Glömde lägga upp denna. Räknar med två stabila hemmasegrar. På pappret är båda hemmalagen betydligt bättre än bortalagen, så denna är mycket möjlig.

Rasmus - Danska förhoppningar

Aalborg är redan vidare till slutspelet i Uefa-cupen. (Vidste du det Sören? tänker på vores megatipning med de andre der du har trykket FCK ind som det rigtige svar...) <-Internt meddelande.



FCK måste vinna för att nå slutspelet, och allt annat vore ett fiasko för den nordiska storklubben. Club Brügge är gruppens svagaste lag, men har ändå på något sätt satt sig i rätt bra position och är just nu vidare. I helgen förlorade Brugge med 4-1 på hemmaplan, vilket bara är ännu en verifikation på hur dåliga de är. Vinner FCK inte här så är det dåligt, väldigt dåligt av dem.

Rasmus - Nattens NBA




Motivering:
Chicago har varit bra på sistone, och speciellt Ben Gordon och Drew Gooden visar fina siffror varje natt. Man roterar inte på så många spelare, vilket är en av orsakerna till att speciellt Gordon har fina tal, när han får snitta 35-40 min/match. Charlotte har kvalitéer i laget, och brukar ha lätt för Chicago, vilket är anledningen till att jag tror på Charlotte. Jag hade gärna satt 50 kronor på denna, men eftersom jag hoppas på att Chicago vinner, så vill jag inte förlora för mycket, om det skulle bli så.

Oklahoma litar till en stor del på Kevin Durant, och spelaren har fått ta ett rejält ansvar de två senaste åren i laget, trots hans unga ålder. Han lever dock upp till förväntningarna, och speciellt de två senaste matcherna har han snittat över 30 poäng, och ett stabilt skytte. Om det räcker till seger ikväll (vilket det inte har gjort de andra matcherna) vet jag såklart inte, men jag tror inte det. Clippers har haft en rejäl uppåtgång efter att ha fått nya spelare, och gjort sig av med ett par. Här vinner man, fast det kommer nog bli jämnt.







Lakers är ett av två lag som just nu verkar oslagbara, och allt annat än en seger mot svajande New York Knicks vore en praktskräll. Faktum är att denna matchen antagligen avgörs i de två första quarters, men jag sätter emot och tror att New York kan skrälla här. Skulle det bli jordskredsseger så hoppas jag åtminstone att Lakers vilar stjärnorna i sista quartern och det blir fritt fram till korgarna. Vi har en intressant natt framför oss!

Rasmus - Kvällsidioti


Rasmus - Clasico live

Domaren verkar vara mesig, så:


Rasmus - Morgondagens Serie A


Rasmus - NBA today




Rasmus - Good shit!


Enligt mig en jävligt rolig kupong, men Arsenal kan sabba allt eftersom Adebayor gjorde deras första mål, och det är inte omöjligt att de vinner! Kom igen!!!

Rasmus - Kvällens säkra



Pallar inte motivera, men den är så säker som den kan bli...

Sörens tunna torsdag

Inte mycket att hurra för i dag men vi testar några spel.



Skellefteå - Rögle.......1.....RÄTT
Odds: 1,60
Insats: 50,00



Timrå - Frölunda.......2.....FEL
Odds: 2,45
Insats: 20,00



Danmark - Ukraina.......1....FEL
Vitryssland - Makedonien......2.......RÄTT

Odds: 2,17
Insats: 20,00



Brynäs - MoDo.........X......RÄTT
Odds: 4,25
Insats: 10,00

Rasmus - Nål i en höstack



Knappt lönt att motivera denna, men var för sig är resultaten rätt möjliga, och med en jävla massa tur går 4 av dessa 5 säkert in, men det rör sig om 10 kronor, och därför gråter jag inte mig till sömns ikväll om den inte skulle gå in.

Rasmus - Turen fortsätter?




Nu när jag har fått lite pengar jag inte skulle haft kan jag lika gärna spela bort dem på NBA. Chicago har varit otroligt dåliga hemma och förlorat de tre senaste. New York är inne i ett stim med nya spelare och ny energi. Trots en rotation på blott sju-åtta spelare i de tre senaste matcherna har man imponerat som fan. Jag hoppas på Chicago, men för mitt spels skull får New York gärna vinna.

Spurs har fått tillbaka alla sina spelare, vilket speciellt Tim Duncan är glad för. Han gjorde svaga siffror i varje match utan sina hitmen, men nu blir det starka double-doubles varje natt.





Chicago släpper gärna till men att matchen ska ha över 215 poäng ser jag som mycket möjligt, men knappt troligt. Vi får se helt enkelt.

Houston saknar möjligtvis Ron Artest och helt säkert Tracy McGrady, vilket gör dem till medelmåttor, precis som Atlanta är. Detta är 50/50.

I spel: 50 SEK
på konto: 300 SEK

Rasmus - Wunderbar!

Ett par minuter innan kick-off i kvällens Champions League matcher slängde jag in ett par vansinnes kuponger och sa tyst för mig själv "äh, what the heck", förväntandes såklart att hela skiten skulle gå raka vägen åt skogen, och jag till slut skulle sitta där med 40 riksdaler på mitt usla konto.

Men nu gick det inte så...

Till en början såg det kanske inget vidare ut, men efter 90 spelade minuter så stod jag där som en nutida tipsgladiator med pengar på kontot och svett under armarna. Jag kunde tyvärr inte redovisa mina kuponger, för att tillträdet till datorn skulle benyttjas av en flitig flickvän med läxor i sinnet, men nu är läxorna gjorda och jag kan glansera i mina vinstpengar, som blev rekordhöga. Över 300 kronor på en satans kväll! Finns det någon Gud som övervakar oss fattiga tipsare här nere så satte jag på honom hårt ikväll.

Imorgon satsar jag såklart på att spela bort hela skiten igen, för det är bara en tidsfråga innan det händer...



Kvällens guldgruva:



Och förlorarlotten:


Sören - Det Smäller i Grekland

Det smäller duktigt i Grekland för tillfället. Kravaller och upplopp på gatorna och en direkt avgörande match mellan ett grekiskt och ett cypriotiskt lag om vem som ska gå vidare i Champions League. Det här är en av få matcher som betyder något i kvällens gruppspel, och det kommer att bli hett. Famagusta måste vinna för att gå vidare och man brukar trivas mot grekiskt motstånd. Jag tror att det blir en tuff, tät och tempofylld match. Så många mål och många kort alltså!



Panathinaikos - Anorthosis...fler än 2,5 mål
Champions League, klockan 20.45 i kväll.
Odds: 2,05 (Unibet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 61,50



Panathinaikos - Anorthosis........mer än 55,5 kort-poäng
Odds: 1,80 (Unibet)
Insats: 50,00
Möjlig vinst: 90,00
Notering: 25 poäng för ett rött kort och 10 för ett gult.



Swansea - Barnsley...........1
The Championship, klockan 20.45 i kväll
Odds: 1,75 (Nordicbet)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 35,00



Troja/Ljungby - Björklöven............1
HockeyAllsvenskan, klockan 19 i kväll
Odds: 2,00 (Expekt)
Insats: 25,00
Möjlig vinst: 50,00.

Rasmus - NBA monday

Miami Heat (11-9) tar emot Charlotte Bobcats (7-13). Miami har sett bra ut på sistone och det är inte konstigt att laget har tre raka segrar och fyra segrar på de fem senaste. Segrarna har varit spinkiga, men två av dem har varit imponerande; borta mot både Phoenix och Utah, två annars starka hemmalag. Nu väntar två hemmamatcher mot Charlotte och Atlanta, och laget har en bra chans att få fem segrar i rad. Charlotte åkte på stora stryk mot Cleveland (74-94) i sin senaste match och är ligans i särklass sämsta lag framåt. Inte blir det bättre av att man nu möter laget med NBA:s hetaste poänggörare Dwayne Wade. En tröst för Charlotte, och en tveksam faktor till resultatet är att Wade oftast inte är så bra mot Okafor och Charlotte. Det kommer helt säkert att bli en poängfattig match, och jag vågar knappt tippa vinnaren. Jag har inte sett Expekts odds än, men en Miami-seger lär inte ge så mycket. Jag avvaktar, men Miamiseger är att vänta.

Memphis (5-15) tar emot Houston (13-7). Yao Ming har tränat på sina straffkast mycket inför denna säsongen. För bara ett halvår sen i OS missade han i princip varje kast från linjen och likadant har det varit de senaste åren i NBA. De två senaste matcherna har han dock ett sammanlagt facit på 29 av 32, vilket är lika bra som de bästa i ligan snittar. Att han sätter sina straffkast är viktigt eftersom det rör sig om 15-20 poäng per match, och det verkar som att han äntligen har fått ordning på det, vilket gör Houston ännu starkare. Inför just denna matchen tror jag dock inte att ett par missar gör så stor skillnad eftersom Houston borde vinna denna matchen utan några större besvär. Memphis försvar har den senaste tiden varit skrattretande och de lär få sin del av övriga frustrationer när de möter ett starkt defensivt lag som Houston. Matchen lär bli poängfattig för Memphis del, skulle tippa att de förlorar med 84-105 eller något liknande. Houston, säker seger.

Oklahoma Thunder (2-19) tar emot Golden State Warriors (5-15). Jag börjar känna igen Golden States sköna försvar från de senaste åren, och då menar jag inget positivt. Inte för Golden State i alla fall. I de nio senaste matcherna, alla förluster, har man låtit motståndarna få över 120 poäng i snitt. Trevligt och underhållande, så länge man inte håller på Warriors. Ikväll lär det bli öppet skjutfält, eftersom småbarnen i Oklahoma Thunder inte är defensivt begåvade heller. Vi kan nog förvänta oss en 131-129 match, men vem som segrar vete fan. Oklahoma har bara två segrar, men faktum är att man faktisk inte har åkt på pinsamma stryk på ett bra tag nu, och förlusten med enbart sex poäng mot Miami senast imponerar konstigt nog. Golden State har dock en massa killar med stort ego (Stephen Jackson mer än någon), och jag tror att de gör allt för att inte förlora mot lilla Thunder. Därför tippar jag en Warriorsseger, men vinner Oklahoma då är jag inte alls förvånad. Faktum är att det är mycket möjligt att jag lägger en slant på dem.

Los Angeles Clippers (4-16) tar emot Orlando Magic (15-5). Den glada nyheten i Clippers är att Camby äntligen verkar komma igång efter sin flytt från Denver. Camby drog ner 19 rebounds senast, vilket han gjorde i princip i varannan match hos Denver. Även Baron Davis och Zach Randolph gör bra ifrån sig, och med dessa tre i form kommer Clippers att förbättra sin statistik avsevärt. Om Camby får mycket plats under korgen ikväll, är en helt annan femma. Han möter själva "Superman" i Magic, Dwight Howard, och Camby lär få ett par handflator i ansiktet, tätt efterföljt av ett par "In your face" eller "Not in my house". För korgen är Howards hem och senast blev det smått osannolika 23 rebounds. Lägg därtill att han också snittar över 20 ppg och ni fattar varför Orlandos statistik är så imponerande som den är. Även denna matchen är svårtippad, och jag vill säga Orlando segrar, men Clippers kan mycket väl vinna. Fighten Camby - Howard avgör. Killen som tar flest rebounds vinner matchen åt sitt lag. Punkt. Slut.



Kupongerna:

insats: 15.00 SEK
möjlig vinst 53.84 SEK


ti 08-12-09 02:00
Memphis Grizzlies - Houston Rockets
handikapp
NBA
2 (-7.5)
1.91

ti 08-12-09 02:00
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors
multiplar
NBA
2
1.88

Total odds:
3.59




insats: 10.00 SEK
möjlig vinst 49.70 SEK


ti 08-12-09 02:00
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors
multiplar
NBA
1
1.95

ti 08-12-09 04:30
Los Angeles Clippers - Orlando Magic
multiplar
NBA
1
2.55

Total odds:
4.97


Ja, jag är medveten om att jag inte kan vinna båda kupongerna och jag är också medveten om att det finns större chans att jag förlorar alla mina pengar än att jag vinner något, men när oddsen på expekt är så dåliga då finns det knappast annat att göra än att satsa, eller köra en fyrling med "säkra" tips.

Sörens vecka 49

Det var den 27 oktober som min nya spelfond startade upp med 1000 riksdaler. Genast gick det dåligt och det dröjde inte länge innan jag hade spelat ner mig till 600 kr. Då vände skutan och när jag i skrivande stund noterar 1052 kronor på kontot så är det inte utan ett nöjt leende på läppen.

Visst, tur spelar stor roll i sportsbetting, men jag tycker också att jag har varit noggrannare den senaste månaden och utfört mina analyser bättre. Samtidigt har jag försökt inskränka mig till de sporter & de serier som är ganska tacksamma att researcha. Tidigare kunde man ju komma på sig själv med att lira såväl rysk hockey som israelisk fotboll, utan något annat att förlita sig på än tabellerna...

Sen verkar min taktik med att undvika tripplar & fyrlingar vara bra. Det är inte lätt att pricka in tre matcher på samma kupong, oavsett odds, och det lönar sig inte i längden även om de förstås går in då & då.

För ett par månader sedan hade jag inte tvekat att dundra in en massa tips på söndagsbakfyllan. Igår höll jag mig kall och avstod spel, och det är jag glad för. Totalt blev det tre tipsfria dagar och av de fyra dagar jag tippade så gick tre av dessa med plus i kanten.

Jag har bemödat mig om att räkna ihop facit för vecka 49.

Säkra spel: 9/12 (75 %)
Osäkra spel: 4/9 (44 %)
Omöjliga spel: 0/1 (0%)


För att vara säkra spel kan det tyckas konstigt att man missar en fjärdedel, men jag är ändå ganska nöjd. Tycker att jag bör ligga på omkring 70 % rätt på de säkra spelen, 50 % på de osäkra och 20 % på de omöjliga, men helst av allt vill jag helt undvika att tippa på omöjliga matcher.

Har också tittat på i vilka områden jag har mina styrkor & svagheter. Här kan man se tydliga tendenser. Jag vill poängtera att jag har räknat matcherna här och inte själva spelen (alltså har jag exempel en dubbel med ett fel och ett rätt så räknas båda in i statistiken och inte bara dubbeln i dess helhet).

Så här ser det ut:


Hockey
NHL: 4/8 (50 %)
Elitserien: 0/1 (0%)
Allsvenskan: 3/3 (100 %)

Fotboll
Premier League: 0/1 (0%)
Carling Cup: 0/1 (0%)

Basket
NBA: 0/3 (0%)

Skidskytte
World Cup: 7/9 (78 %)

Fotboll brukar jag oftast spela både mer & bättre än vad jag gjort denna veckan. Två spel lär vara all time low. Hockeyn vet jag att jag är bra på, men det kan bli bättre i både Elitserien och NHL även om sistnämnda serie är ett sant lotteri. Basketexpertisen får brorsan stå för, jag får läsa på lite bättre under tiden. Har man tittat på så mycket skidskytte som jag gjort de senaste fem åren så har man nästan en skyldighet att gå plus här...

Totalt, vecka 49: +89 kronor
I kassan: 1052 kronor

Rasmus - Spontana tips

insats: 15.00 SEK
möjlig vinst 40.95 SEK


sö 08-12-07 19:00
Toronto Raptors - Portland Trail Blazers
multiplar
NBA
1
2.17

må 08-12-08 00:01
Indiana Pacers - Boston Celtics
multiplar
NBA
2
1.26

ODDS:
2.73

Rasmus - En liten vändning?

Efter ett par bra tips (Bayern - Hoffenheim & Barcelona - Valencia) och ett uselt (United - Sunderland) så har jag för första gången på två usla veckor gått med lite plus. Jag försöker förbättra det idag med lite matcher från den italienska ligan, lite handboll och Premier League. Eventuellt kommer mer upp senare.

insats: 10.00 SEK
möjlig vinst 30.00 SEK

sö 08-12-07 15:00
US Lecce - Juventus FC
handikapp
Ita. Serie A
2 (-1.0)

3.00
FEL



insats: 10.00 SEK
möjlig vinst 55.00 SEK

sö 08-12-07 15:00
Reggina - Bologna
resultat
Ita. Serie A
1-1

5.50
FEL



insats: 10.00 SEK
möjlig vinst 77.30 SEK

sö 08-12-07 15:00
Atalanta - Udinese
multiplar
Ita. Serie A
1
2.30

Reggina - Bologna
multiplar
Ita. Serie A
1
2.10

SSC Napoli - AC Siena
multiplar
Ita. Serie A
1
1.60

ODDS: 7.73
FEL



insats: 10.00 SEK
möjlig vinst 32.50 SEK

sö 08-12-07 16:00
West Bromwich - Portsmouth
multiplar
Eng. Premier League
X

3.25
RÄTT



insats: 10.00 SEK
möjlig vinst 175.60 SEK

sö 08-12-07 15:00
US Lecce - Juventus FC
multiplar
Ita. Serie A
2
1.70

sö 08-12-07 15:00
TBV Lemgo - SG Flensburg Handewitt
multiplar
Tys. Handboll 1.Bundesliga M
2
2.15

sö 08-12-07 16:00
West Bromwich - Portsmouth
multiplar
Eng. Premier League
2
3.10

sö 08-12-07 16:15
Ystads IF - H43
multiplar
Sve. Handboll Elitserien Herrar
1
1.55

ODDS: 17.56
FEL



I spel: 50 KR
På konto: 138 KR

Rasmus - Barcelona vs Valencia

44 kr på varje spel. 1 krona kvar på kontot.

lö 08-12-06 22:00 Barcelona - Valencia
multiplar
Spa. Primera Division
1
1.55
RÄTT

lö 08-12-06 22:00 Barcelona - Valencia
Över/Under
Spa. Primera Division
fler än 3.5 mål
2.70
RÄTT

Rasmus - Dagens livematch

Matchen vi fokuserar på idag är Manchester United - Sunderland.

Manchester tog en fin seger över Blackburn i cupen i veckan. Värre var det för Sunderland som blev en tränare fattigare när Roy Keane bestämde sig för att sluta. Det var inte oväntat, eftersom han har verkat likgiltig och uppgiven ett bra tag nu. Förra året förlorade Sunderland här med 1-0, men i år lär det bli större siffror än så, eftersom deras kanske bästa spelare Kieran Richardson, och även målvakten Craig Gordon missar mötet. Sunderlands försvar har varit dåliga och gjort en massa tabbar på sista tiden, och speciellt Danny Collins borde få nöta bänk ett bra tag framöver enligt mig. George McCartney, som är en hyfsad försvarare missar också matchen, vilket öppnar för en utklassning.

halvtid/fulltid
1/1 1.44
FEL

resultat
3-0 7.00
FEL

halvtidsresultat
1-0 2.90
FEL

första målskytt
C Ronaldo 4.00
FEL

Får D Whitehead ett kort (gult eller rött) under ordinarie tid?
Ja 3.75
FEL

Vilket lag får flest hörnor?
Handikapp oavgjort 7.25
FEL

Hörnor i 1a halvlek
under 5.5 1.72
RÄTT

Första hörna i 2:a halvlek
Sunderland 2.80
FEL

båda lagen gör mål
Nej 1.55
RÄTT

Kommer C Ronaldo att göra 2 eller fler mål under ordinarie tid?
Ja 4.05
FEL

Kommer Manchester United att göra mål på nick under ordinarie tid?
Ja 2.40
FEL

Kommer en inbytt avbytare att göra mål under ordinarie tid?
Ja 3.75
FEL

Sörens Skidskyttehörna

Nattens NHL-hockey glömmer vi. Minnesota mäktade med fyra skott i första perioden och 17 totalt, det vinner man inga matcher på. I stället vänder vi blickarna mot Östersund och världscup-skidskyttet, där jag har hittat några bra tips. Notera att herrarnas skytte startade klockan 12 och damerna börjar om ett par timmar. 

Det kan tyckas konstigt att jag spelar emot Helena Jonsson, som vann premiären. Men nu är det sprint som gäller och fröken Jonsson är inte i topp 15 när det kommer till åkfarten. Inte normalt i alla fall. I sprinten gäller straffrundor (ungefär 25 sekunder) istället för straffminuten som man använder sig av på de längre distanserna.

Normalt sett är sprinten de snabba åkarnas disciplin, och jag tror att de tyska åkarna på både herr- och damsidan kommer att hävda sig i dag, liksom norrmännen. Jag tippar att Kati Wilhelm vinner damloppet i dag och Emil Hegle Svendsen herrloppet.



Frode Andresen - Michael Rösch..........2.....FEL
Michael Greis - Tomasz Sikora..........1.........FEL

Odds: 2,00 x 1,75 = 3,50
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 70,00.
Motivering: Tyskarna är erkänt bra på sprint och Rösch & Greis är bland de snabbaste av fritzarna. Andresen är en garvad veteran som på senare år blivit lite långsammare i spåren men alltjämt är bland de snabbaste. Skyttet har dock alltid varit norrmannens akilleshäl. Polacken Sikora är en ojämn herre, och 35-åringen blir inte precis bättre med åldern. Men allt kan hända så vi håller insatsen nere.



Kati Wilhelm - Helena Jonsson........1.....RÄTT
Magdalena Neuner - Oksana Khvostenko.......1.....RÄTT

Odds: 1,55 x 1,35 = 2.09 (Expekt)
Insats: 50,00
Möjlig vinst: 104,50
Motivering: Wilhelm ska vara aningen snabbare än Helena Jonsson och hon har nog råd att missa ett skott mer än Jonsson. Jag är också tveksam till att Jonsson får på en likadan fullträff som i onsdagens urladdning, som lär ha tagit på krafterna. Khvostenko är myyyyycket långsammare än Neuner. Tyskan har råd att skjuta två, kanske tre bom och ändå spöa ukrainskan.



Xianying Liu - Michela Ponza......1....RÄTT
Andrea Henkel - Helena Jonsson........1....RÄTT

Odds: 1,60 x 1,85 (Nordicbet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 88,80
Motivering: Liu är en av de snabbaste damerna i spåret men har problem med skyttet och då framför allt stående (79 %) men sprinten är hennes styrka. Ponza är en erkänt bra skytt men är långsam i spåret, så mitt bud är att kinesiskan har råd att bomma 1-2 skott mer än Ponza. Henkel är liksom Wilhelm en av favoriterna i dag.



Ekaterina Iourieva - Helena Jonsson.........1...RÄTT
Kati Wilhelm - Darya Domracheva.........1...RÄTT

Odds: 1,85 x 1.45 = 2,68 (Unibet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 80,40
Motivering: Jag tror inte Helena Jonsson kommer i topp 5 idag, utan det blir nog en plats mellan 8-15. Ryskan är en av dem som slår henne. Det är klasskillnad mellan Wilhelm och Domracheva och frågan är om man inte ska maxa insatsen på en singel på Wilhelm här. 1,45 är ett kanonodds!



Kati Wilhelm - Darya Domracheva.........1..RÄTT
Odds: 1,45 (Unibet)
Insats: 100,00.
Möjlig vinst: 145,00
Motivering: Domracheva är en stortalang, men för att bli etablerad i den absoluta eliten måste hon förbättra skyttet. 78 % i liggande och 74 % i stå räcker inte. Och speciellt inte mot Wilhelm, som är aningen bättre i skyttet och mycket bättre i spåret.



Manchester United - Sunderland...........1 (-1.0)...FEL
Odds: 1,53 (Nordicbet)
Insats: 100,00
Möjlig vinst: 153,00
Motivering: Se Erik Braatens Speltips(länk finns ---->)
I spel: 330,00
I kassan: 633,00
Totalt: 963,00

Sören - Nattens NHL

För första gången på en månad är jag på plus igen totalt, och det ska firas med ett par spel i nattens NHL.



Minnesota Wild - Vancouver Canucks..........1
NHL, i natt klockan 02.00
Odds: 1,95 (Unibet)
Insats: 50,00
Möjlig vinst: 97,50
Motivering: Är det en spelare i ett hockeylag som ett lag kan stå och falla med så är det målvakten. Det har Vancouver bittert fått erfara efter att Roberto Luongo( i mitt tycke världens bästa målvakt) skadats. Utan honom har laget förlorat 4 av 5 matcher, och reserverna Sanford och Schneider håller knappt NHL-nivå. I går blev det 5-6 mot Detroit i en riktig urladdning som jag tror man har svårt att hämta sig ifrån på så kort tid. Minnesota övertygade när man krossade St Louis senast(4-0) och jag tror att Niklas Bäckström får en relativt lugn kväll i kassen.



Dallas Stars - Colorado Avalanche..........2
NHL, i natt klockan 02.30
Odds: 2,85
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 57,00
Motivering: Dallas har skakats av det löjliga Sean Avery-bråket och formen är tveksam inför kvällens möte. Förutom Avery saknas tunga namn som Joel Lundqvist, Steve Ott, Jere Lehtinen och inte minst kaptenen Brendan Morrow. Oroande för Dallas är att Marty Turco i målet varit under isen i år(släpper in 3.51 mål per match) Colorado har också ett par spelare borta men den enda namnkunniga av dessa är Joe Sakic. Båda lagen har matchats flitigt den senaste veckan. Jag tror på bortaseger men spelar den försiktigt.


I spel: 70 kr.
I kassan: 963 kr
Totalt: 1033 kr


Rasmus - Tilt

Nio spel på kvällens match, jag har satsat tio kronor per spel, alltså sammanlagt 90 kronor, och skulle fler spel bli aktuella lägger jag dem upp senare:

Bayern München - Hoffenheim

Vilket lag gör mål nummer 1?
1899 Hoffenheim 2.75

Kommer L Toni göra mål under ordinarie tid inkl tillägg?
Ja 1.95

Kommer V Ibisevic göra mål under ordinarie tid inkl tillägg?
Ja 2.70

Hur kommer mål 1 göras? (Pengarna tillbaka vid mållöst)
Nick 5.30

Kommer en straff att utdömas under ordinarie tid?
Nej 1.25

Kommer ett rött kort att delas ut under ordinarie tid?
Nej 1.25

Bayern München - 1899 Hoffenheim full tid
X 3.75

Bayern München - 1899 Hoffenheim halvtid
2 5.35

Bayern München - 1899 Hoffenheim Över/Under
färre än 3.5 mål 1.75

Sören - Fyrsiffrigt i kväll?

Efter den fina natten så har jag slagläge att nå upp på mina ursprungliga 1000 riksdaler igen. Detta tänker jag uppnå med en dubbel som i mina ögon ser stensäker ut. Därför maxar vi insatsen!



AIK - Nybro......................1
Mariestad-Leksand.......2

Hockeyallsvenskan, i kväll klockan 19 respektive 19.15
Odds: 1,35 x 1,30 = 1,76 (Unibet)
Insats: 100,00
Resultat: 6-1 och 2-4, RÄTT!

I spel: 100,00
I kassan: 857,00
Totalt: 957,00

Sören - Kaching!

Nattens spel var helt perfekta. Både Phoenix och San Jose gjorde vad de skulle på hemmaplan. Coyotes vann med 6-3 efter att Toronto hängde med till 3-3, och Sharks avgjorde likaledes i tredje perioden med målet till 3-2.

Det betyder att vi noterar ett fint plus på kontot i natt, vilket också betyder att jag har plussat 12 av de 16(tror jag) senaste dagarna jag spelat. Inte alls dåligt, men det kan fortfarande bli bättre, och min jakt på fyrsiffrigt fortsätter alltjämt.

Det har dock inte blivit bättre med förkylningen, snarare tvärtom. Kollade tempen för en timme sedan och febern är ett faktum. Så det blir förmodligen inga tips från min sida i dag, snarare dvala på soffan i mina egna sjukdomsbakterier.

Sören - Frustrerad På Många Sätt

Det var ingen rolig torsdag. Har drabbats av en rejäl förkylning som däckat mig hela dagen. När jag väl samlat tillräckligt med krafter för att titta på tipsen så gick det inte att logga in här på bloggen när tipsen väl skulle upp.

Det är inte första gången, så frågan är om man ska hitta någon annan bloggadress att använda sig av. Några tips?

Nu är klockan snart 6 på morgonen och jag är ganska pigg, om än jävligt krasslig, och jag har äntligen lyckats logga in. Så förhoppningsvis blir fredagen bättre än gårdagen.

Här är i alla fall nattens spel som aldrig kom upp. Notera att den ena matchen fortfarande pågår.



Phoenix Coyotes - Toronto Maple Leafs............1
NHL, i natt klockan 03.00 (Matchen är slut)
Odds: 2,25 (Unibet)
Insats: 40,00
Möjlig vinst: 90,00
Resultat: 6-3, RÄTT.



San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets.....1
NHL, i natt klockan 04.30 (Det står 1-1 i andra perioden)
Odds: 1,60 (Nordicbet)
Insats: 70,00
Möjlig vinst: 112,00.
Resultat: 3-2, RÄTT

I spel: 110,00
I kassan: 745,00
Totalt: 855,00

Rasmus - Smått och gott

Eftersom jag precis vann 140 kr på poker, vilket kan vara min största vinst nånsin på nätet (topp tre i alla fall), så tänkte jag att varför inte spela bort lite på Expekt, eller varför inte pröva lyckan nu när jag har flyt?






Ägare Don Ö, eller Flemming Östergaard var precis på teve och såg lite snopen ut över att Stein Bagger kunde svindla bort 500 miljoner och Don Ö är fast med sitt unkna FC Köpenhamn, därför tror jag att han besöker omklädningsrummet innan match och säger att nu vinner ni fan denna så pappa kan få kosing på sitt konto!

Valencia gjorde nog en del besvikna när de bara spelade oavgjort med FCK i Spanien, men desto gladare var det när man lekte bort Rosenborg i svinkalla Norge veckan efter. Club Brügge är ca tre klasser sämre än Rosenborg och ska de ta poäng i Valencia behövs det ett litet mirakel. Ikväll blir det inga mirakel.





Jag vet egentligen inte ett smack om hockey, och absolut inte om den svenska Elitserien. Men jag vet hur man spelar bort pengar, och jag vet hur man prickar in ett X här och var, och ikväll tror jag fan att det är dags igen.





Luleå har varit sylvassa på sistone och radat upp segrar. Mycket tack vare Bartecko (tror han heter så, har bara hört radiosporten, en del fastnar) och ikväll är det Färjestaden som får smaka!!

Sören - Har hittat motivationen!

I dag är första gången på länge som jag känt ett riktigt sug efter att tippa. Och det är konstigt, för de senaste veckornas positiva trend har inte alls fått mig mer motiverad att tippa. Men nu är jag på hugget och jag tycker mig ha hittat några bra spel i natt. Det är mest chansningar, men jag tycker att jag har fog för mina bets. Häng med, sportsfans!




Ottawa Senators - Atlanta Thrashers............1....RÄTT
NHL, i natt klockan 01.05
Odds: 1,83 (Nordicbet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 54,90.



New York Rangers - Pittsburgh Penguins.........mer än 5,5 mål...FEL
NHL, i natt klockan 01.05
Odds: 2,20 (Unibet)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 44,00



New York Rangers - Pittsburgh Penguins........X.....RÄTT
NHL, i natt klockan 01.05
Odds: 4,00 (Unibet)
Insats: 10,00
Möjlig vinst: 40,00



Minnesota Wild - St. Louis Blues..............2.........FEL
NHL, i natt klockan 02.05
Odds: 3,60 (Unibet)
Insats: 10,00
Möjlig vinst: 36,00



New Orleans Hornets - Phoenix Suns.........2....FEL
NBA, i natt klockan
Odds: 4,90 (Unibet)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 98,00



Milwaukee Bucks - Chicago Bulls............2........FEL
Washington Wizards - Portland Trail Blazers.......1.....FEL

NBA, i natt klockan 02.05 respektive 01.05
Odds: 2,46 x 3,45 = 8,49 (Nordicbet)
Insats: 10,00
Möjlig vinst: 84,90

I spel: 100,00
I kassan: 760,00
Totalt: 860,00

Rasmus - NBA

Hinner ej motivera:


Alla är osäkra...

Rasmus - Lagom uppgiven

Nattens spel gick som allt annat jag lagt upp den senaste tiden, raka vägen åt helvete. Nu står menyn på tilt och vi börjar med dagens UEFA-cup.




City förlorade mot United, min i UEFA-cupen är man vidare redan. Paris kan säkra avancemang med seger, tror på oavgjort.






Laudrup och pojkarna har varit hemska i ryska ligan, men bra i UEFA-cupen. Avancemanget är säkrat, men man vill nog vinna så många matcher som man kan.

Tyska ligan är bättre än turkiska, och vilket lag som helst i toppen av Bundesliga slår Galatasaray när som helst så jag tror på hemmaseger.





Sevilla kommer med all sannolikhet att vinna här, men med lite tur tror jag att Partizan kan miniskrälla.






Twente ligger sådär till i holländska ligan, och Schalke är halvtaskiga i den tyska. Schalke har dock ett bättre lag och kan vinna denna matchen. Oavgjort ligger dock närmast till hands.






Jag tror på en målrik match mellan Hertha och Galatasaray, och jag hoppas att målen kommer redan i första halvlek. Raka motsatsen hoppas jag på i City's match, och det är inte omöjligt. Varken City eller Paris är kända för sprudlande offensiv fotboll, jag hoppas bara att Richard Dunne nöjer sig med ett självmål.

Rasmus - NBA för eldsjälarna

Det gläder mig att se att besökarantalet stiger och stiger, och det gör att man känner lite större press att prestera, och vad passar inte bättre då än att spela bort alla sina pengar, vilket jag verkar vara på god väg att göra... Optimist som jag är så tror jag att det vänder snart och pengarna rullar in på kontot igen. Kanske redan i natt?

Till en början ska jag redovisa nattens minusresultat:



Och här är denna nattens spel:




New Jersey är inne i en bra form, och speciellt Devin Harris spelar som en superstjärna för tillfället. Något jag ser som lite överraskande, eftersom de förlorade eleganta Richard Jefferson inför säsongen. Jag har svårt att se att denna matchen slutar med annat än en stabil hemmaseger mot Washington som har ligans näst-sämsta statistik, och inget verkar gå deras väg.

I den andra matchen tar San Antonio emot Detroit. Båda lagen har relativt hyfsad statistik, men Spurs spelar helt klart bäst basket just nu, och har dessutom fått tillbaka både Ginobili och Parker. Duncan är dock inte sig själv, men vad spelar det för roll om de två andra gör vars 25 poäng? Detroit är långt ifrån nöjda med sin första femtedel av säsongen. Allen Iverson har inte varit alls så överlägsen som de hoppats på, och som han i sina finaste stunder kan vara, och han har absolut inte fått igång sitt samspel med varken Rip Hamilton eller Tayshaun Prince. Vi ska dock inte glömma att Detroits lag är riktigt bra i alla fall, och kan med laget på pappret slå vem som helst. Här blir det dock Spursseger.






Chicago slog i senaste matchen Philadelphia på bortaplan tack vare en het Derrick Rose och en superbra tredje quarter. Rose har varit suverän i år, och jag har sagt det flera gånger, men man skulle inte tro att killen var rookie... Sixers är på besök nu och säkert riktigt sugna på att få revansch. Men jag tror att Chicago får ännu en seger. Chicago har dessutom två raka hemmasegrar och är ett svårt lag att möta i United Center.

Sacramento har spelat bra den största delen av säsongen, trots en halvtaskig trupp, men ändå har det blivit många förluster och färre vinster. Nu kommer Utah Jazz på besök, och matchen kan mycket väl sluta hur som helst. Jag slänger dock in mina pengar på Jazz, trots att de fortfarande har skador och blandar bra resultat med mindre bra. Hoppas bara att detta resultatet blir ett av de bättre.






Knicks måste ha ett av ligans sämsta försvar, men samtidigt gör de en jävla massa poäng. Nu kommer Portland till stan och även de kan slänga in 140 poäng i en match. Den enda risken, och jag har åkt dit på detta tidigare, är att Portland bestämmer sig för att satsa mer på defensiven, vilket då leder till att det knappast blir över 200 poäng. Men det tror jag inte på.

Dallas har spelat bra, och speciellt Dirk Nowitzki har gjort bra ifrån sig länge nu. Dallas lär vinna denna matchen, men knappast med mer än 11 poäng, men även här har jag åkt dit innan. I mina ögon är denna kupongen 50/50.

Sörens sena tisdag

Ber om ursäkt för att jag dröjt med dagens tips. Både Linköping och Västerås har börjat sina matcher.




Västerås-Växjö.....1 (efter full tid och ev. förlängning)...RÄTT
Odds: 1,72 (Unibet)
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 34,40.



Stoke-Derby........1....FEL
Linköping-Djurgården......1...FEL

Samlat odds: 2,81 (Expekt)
Insats: 30,00.
Möjlig vinst: 84,30.

Sörens vecka 48

Sakta men säkert har vi fått rätt på skutan igen. Vecka 47 gick ju som bekant med ett fint plus från 714 till 802 kronor, och i veckan som gick blev det ytterligare 63 kronor på kontot, till nuvarande 865 kr.
Målsättningen är att komma över den ursprungliga tusenlappen innan året är över, och med den nuvarande formen bör det inte vara alls omöjligt.

En viktig faktor till den positiva trenden är att jag läser på flitigare nu än de senaste veckorna, då jag oftast drog de mest intressanta matcherna från kupongen och letade indikationer på mitt utgångstips. Nu låter jag statistik och form tala till största delen, men litar även på magkänslan ibland när det behövs.

För övrigt kan jag berätta att jag prickade in en 10:a på stryktipset med brorsan och 11:a på stryket med polaren. Elvan gav över 800 spänn, och med några extra hundringar för lite tior så var det inte alls dåligt!

Wiederspielen!

Rasmus - Uppdatering

Som sagt så har den senaste veckan varit en enda stor frustration blandat med dåliga spel. Jag hade ca 8 kuponger igår, men pga tekniska problem (bloggen ville inte ladda upp bilder) och lite tidsbrist så kunde jag inte redovisa mina spel. Jag kan dock säga att det enda som gick hem var en dubbel med Villareal och Valencia. Jag lägger eventuellt upp kupongerna senare, men troligen inte, eftersom de redan är avgjorda och därför inte intressanta enligt mig. Gårdagens förluster är dock bara ännu en besvikelse att lägga till de senaste denna veckan, och lika bra som förra veckan var, lika dålig har denna varit. Rekordhöga 673 kronor, som jag ett tag var uppe i, har nu blivit ynka 360 kr. Jag gör dock framsteg, för min nuvarande 500-lapp har räckt i över en månad, vilket den förra inte gjorde. Så något har man väl lärt sig?

På konto: 360 kr
I spel: 22.10 kr

Rasmus - Söker formen

Efter att ha förlorat gott och väl 300 kr på rekordtid, ca en vecka, så gör jag allt nu för att komma på rätt spår igen. Hela helgen var ett stort misslyckande, och jag får gör aen djup research i veckan och börja med små försikiga spel. Men innan dess har jag återigen två chansspel.




OB har en chans att dra ifrån FC Köpenhamn lite nu, när FCK åkte på stryk. Jag tror att OB tar den. Dels så är de det bättre laget av dessa två, och dels så börjar AGF svacka och vaja lite, vilket har lett till en del poängförluster på sistone.

Liverpool har chansen att ta ledningen i Premier League med tre poäng. Det var många år sen Liverpool såg så här starka ut i ligan, och trots att det har blivit en massa sena vinster, så har man spelat riktigt bra. Nu ska Torres bara komma i form igen, och vad passar då bättre än att göra hattrick mot West Ham?

Reading har åkt på ett par snytingar på sistone. Dels på grund av dåligt spel, och dels på grund av utvisningar. Mot Coventry ska man dock vinna, trots avstängningar och småskador på spelare.





HV71 är långt ifrån bra just nu, men tog en bra seger mot Djurgården senast. En sak är dock säker, höjer man inte sig reält, blir det ingen SM-final. Rögle har imponerat hela säsongen, och kan mycket väl vinna här med. Men jag hörde att de var rätt uddlösa mot Luleå, och släppte in enkla mål, och jag tror inte att de slår HV.

Skellefteå och Brynäs är två positiva överraskningar denna säsongen, men säsongen är lång, och mycket kan fortfarande hända. Just nu ser Skellefteå ut som det starkare laget av dessa, men även denna matchen kan sluta hur som helst. Jag tror dock på Skellefteå.

RSS 2.0