Carew vs. Zlatan: 1-0

För ett par år sedan, eller rättare sagt ett antal år sen, påstod John Carew (då i Valencia) att han med en apelsin kunde göra vad Zlatan (då i Ajax) kunde göra med en fotboll. Efter det så har diverse medier (läs: "Aftonbladets pajasredaktion") envisats med patetiska försök på att höja upp Zlatan till molnen genom iögonfallande rubriker som "Zlatan räddar Inter", "Zlatans konstverk", "Zlatans drömmål" osv för att befolkningen ska bli hjärntvättade och tro att Zlatan är en av världens 100 bästa spelare. "Ha" säger jag och drar istället igång min egen protest här genom att höja John Carew til skyarna och köra igång en liten tävling som vi kallar "Carew vs. Zlatan". Tävlingen går helt enkelt ut på att jag håller ett öga på Zlatan och Carew i deras diverse klubblag varje helg, och godsakerna de bidragar med slänger jag upp här på bloggen.

Veckans tävling har Carew redan vunnit med denna delikata lilla godbiten tagen ur dagens möte med Stoke.

La Liga Kollen

Den spanska ligan börjar närma sig upplösningen och därför vill jag lägga in ett litet tips på hur det kommer att gå, och samtidigt slänga upp lite fina mål m.m.




Tar vi en titt på tabellen ser det ut som att det kommer att stå mellan Barcelona och Real Madrid som vanligt. Barca har dock fyra poängs försprång och en match mindre spelad, men Real har just nu bättre flyt och form. I går slog Real Madrid Espanyol med 2-0 och Raul gjorde mål än en gång, roligt att se hur mycket hans mål påminde om förra helgens mål mot Betis. Marcelo spelade fram och Raul klämde till direkt med vänstran.


Ikväll möter Barcelona Atletico Madrid borta, och det blir allt annat än lätt, men Barcelona ska nog gå segrande ur det. Förra mötet slutade med hela 6-1 och Barcelona hade dessutom ett par frilägen och ett par träffar på målramen utöver det.


Jag har tyckt att Real har haft en fördel hela säsongen eftersom de varje helg möter Barcas motståndare från förra helgen, vilket gör att de kan studera hur Barca klär av lagen, för att sedan göra detsamma. Årets La Liga har känts extrem målrik, men det beror nog mest på Barcelona. Hur målrik den har varit jämfört med de andra åren vet jag inte, men tittar vi på Barcelonas resultat ser vi 6-1 segrar, 5-0, 4-0, 6-0 osv. Laget har gjort helt otroliga 71 mål på bara 24 matcher, Real är inte långt efter med 57 gjorda mål.



Samuel Eto'o leder skytteligan med David Villa jagandes bakom. Ännu ett bevis på Barcelonas dominans hittills är att de har tre spelare bland de åtta bästa målgörarna, redan nämnde Eto'o, guldpojken Messi och pånyttfödde Thierry Henry som enligt mig är nästan lika attraktiv att titta på i år som Lionel Messi. Arsenalfans som ser Barca spela i år måste tänka tillbaka på när Henry var i storform för the Gunners.


Så vem vinner ligan?

Real har formen, men Barca lär inte tappa det. En seger ikväll innebär sju poängs försprång med 13 matcher kvar att spela. Allting kan avgöras i slutet på april-början på maj, då Real har en svår bortamatch mot Sevilla, samtidigt som Barcelona möter Valencia borta, och helgen efter är det El Clasicó på Bernabeu-stadion. Jag tror på Barcelona, och jag hoppas på Barcelona för när de spelar som de kan då önskar man att en match vore längre än 90 minuter.


RSS 2.0