Sörens Skidskyttehörna

Nattens NHL-hockey glömmer vi. Minnesota mäktade med fyra skott i första perioden och 17 totalt, det vinner man inga matcher på. I stället vänder vi blickarna mot Östersund och världscup-skidskyttet, där jag har hittat några bra tips. Notera att herrarnas skytte startade klockan 12 och damerna börjar om ett par timmar. 

Det kan tyckas konstigt att jag spelar emot Helena Jonsson, som vann premiären. Men nu är det sprint som gäller och fröken Jonsson är inte i topp 15 när det kommer till åkfarten. Inte normalt i alla fall. I sprinten gäller straffrundor (ungefär 25 sekunder) istället för straffminuten som man använder sig av på de längre distanserna.

Normalt sett är sprinten de snabba åkarnas disciplin, och jag tror att de tyska åkarna på både herr- och damsidan kommer att hävda sig i dag, liksom norrmännen. Jag tippar att Kati Wilhelm vinner damloppet i dag och Emil Hegle Svendsen herrloppet.



Frode Andresen - Michael Rösch..........2.....FEL
Michael Greis - Tomasz Sikora..........1.........FEL

Odds: 2,00 x 1,75 = 3,50
Insats: 20,00
Möjlig vinst: 70,00.
Motivering: Tyskarna är erkänt bra på sprint och Rösch & Greis är bland de snabbaste av fritzarna. Andresen är en garvad veteran som på senare år blivit lite långsammare i spåren men alltjämt är bland de snabbaste. Skyttet har dock alltid varit norrmannens akilleshäl. Polacken Sikora är en ojämn herre, och 35-åringen blir inte precis bättre med åldern. Men allt kan hända så vi håller insatsen nere.



Kati Wilhelm - Helena Jonsson........1.....RÄTT
Magdalena Neuner - Oksana Khvostenko.......1.....RÄTT

Odds: 1,55 x 1,35 = 2.09 (Expekt)
Insats: 50,00
Möjlig vinst: 104,50
Motivering: Wilhelm ska vara aningen snabbare än Helena Jonsson och hon har nog råd att missa ett skott mer än Jonsson. Jag är också tveksam till att Jonsson får på en likadan fullträff som i onsdagens urladdning, som lär ha tagit på krafterna. Khvostenko är myyyyycket långsammare än Neuner. Tyskan har råd att skjuta två, kanske tre bom och ändå spöa ukrainskan.



Xianying Liu - Michela Ponza......1....RÄTT
Andrea Henkel - Helena Jonsson........1....RÄTT

Odds: 1,60 x 1,85 (Nordicbet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 88,80
Motivering: Liu är en av de snabbaste damerna i spåret men har problem med skyttet och då framför allt stående (79 %) men sprinten är hennes styrka. Ponza är en erkänt bra skytt men är långsam i spåret, så mitt bud är att kinesiskan har råd att bomma 1-2 skott mer än Ponza. Henkel är liksom Wilhelm en av favoriterna i dag.



Ekaterina Iourieva - Helena Jonsson.........1...RÄTT
Kati Wilhelm - Darya Domracheva.........1...RÄTT

Odds: 1,85 x 1.45 = 2,68 (Unibet)
Insats: 30,00
Möjlig vinst: 80,40
Motivering: Jag tror inte Helena Jonsson kommer i topp 5 idag, utan det blir nog en plats mellan 8-15. Ryskan är en av dem som slår henne. Det är klasskillnad mellan Wilhelm och Domracheva och frågan är om man inte ska maxa insatsen på en singel på Wilhelm här. 1,45 är ett kanonodds!



Kati Wilhelm - Darya Domracheva.........1..RÄTT
Odds: 1,45 (Unibet)
Insats: 100,00.
Möjlig vinst: 145,00
Motivering: Domracheva är en stortalang, men för att bli etablerad i den absoluta eliten måste hon förbättra skyttet. 78 % i liggande och 74 % i stå räcker inte. Och speciellt inte mot Wilhelm, som är aningen bättre i skyttet och mycket bättre i spåret.



Manchester United - Sunderland...........1 (-1.0)...FEL
Odds: 1,53 (Nordicbet)
Insats: 100,00
Möjlig vinst: 153,00
Motivering: Se Erik Braatens Speltips(länk finns ---->)
I spel: 330,00
I kassan: 633,00
Totalt: 963,00

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0