Rasmus - NBA for dummies


I natt möts era två favoritskribenters favoritlag och det kommer att bli lika dramatiskt och lika som vanligt. Det är ett av ligans yngsta lag som tar emot ett av NBAs äldsta lag (medelålder). Chicago (2-3) har inte riktigt inlett som de hade önskat sig, och senast åkte de på en tung förlust mot LeBron James och Cleveland. Något positivt är dock, att Derrick Rose, som lär bli "Rookie of the Year", börjar komma igång och hitta de stora siffrorna, även Ben Gordon börjar se bra ut, och detta gör att jag tror att Bulls faktisk springer iväg med segern i United Center i natt. Jo, Phoenix (4-1) har de tre senaste säsongerna vunnit över 50 matcher per säsong, och visst, Amare Stoudemire är otroligt vass med hela 49 poäng i senaste matchen.. Men! Phoenix låg risigt till senast mot Pacers, och bara en riktigt bra tredje quarter gjorde att Suns kunde lämna med segern. I natt segrar ungdomen!



I NBA betyder hemmaplan absolut inte seger, men å andra sidan kan man räkna med att i nio av tio fall så vinner hemmalaget om det är rangerat bättre. Cavs med LeBron James i spetsen har ett väldigt intressant lag, med många fysiskt starka spelare, bl a Ben Wallace & Zydrunas Ilgauskas, men jag vill ändå våga mig på att säga att deras lag i år är sämre än det har varit de två senaste åren. Dock borde man vinna mot ett Pacers som bara har en massa medelmåttiga spelare och ingen riktig stjärna nu när de är utan Jermaine O'Neal och Jamaal Tinsley som både kunde vinna matcher på egen hand. Pacers spelade bra mot Suns senast, men Suns och Cavs är två helt olika lag, med helt olika spelstilar. Hemmaseger, odiskutabelt.

Golden State har de senaste säsongerna varit kända för sina poängrika matcher och sitt kollektiva spel. Här tar man emot Memphis Grizzlies som har bytt ut superstjärnan Pau Gasol mot lillebror Marc Gasol, och därmed har man tappat allt, vilket man redan gav prov på förra säsongen när man åkte på stryk titt som tätt. Man har dock en intressant spelare i O.J. Mayo, men blir det inte hemmaseger här då blir jag jävligt överraskad.

Detroit har legat i toppen de senaste åren men inte fått ut så mycket av det som de hoppats på, och deras största problem har varit poängproduktionen. Nu har man fått en av ligans absolut bästa offensiva spelare i Allen Iverson, men samtidigt bytt bort en av ligans mest stabila spelare (Chauncey Billups). Dock har Detroit så oerhört stark disciplin och trots att Iverson är van att få allas blickar riktade mot sig (dock inte i Denver), så ska han nog falla in i laget fint och bidra till att de kanske når hela vägen fram i år. New Jersey Nets har tappat Richard Jefferson inför säsongen, coh därför kan laget knappast räkna med något slutspel, trots att man har kvar Vince Carter. Känns det inte lite som tiden i Toronto, Vince? Ensam stjärna igen, anledningen till att han en gång lämnade Raptors... aja, Detroit seger här!

Kommentarer
Postat av: Sören

Det gläder mig at se at det ikke kun er en spilleblog längere, men også en humorblog! Barbosa sätter en treer med to sekunder tilbage og vi vinder med 99-97!

2008-11-07 @ 22:49:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0