Rasmus - NBA frenzy!




Sacramento (5-8) tar emot Portland (7-5) i en rätt så svårtippad match. Innan Sacramentos senaste match hade detta varit en stensäker bortaseger i mina ögon, men då gick Kings och slog New Orleans på bortaplan och visade därmed kvalitéer jag inte sett från dem tidigare denna säsongen. Men Sacramento har ändå fem segrar vilket inte är fy skam. Portland är konstiga. Med laget de har borde man ha bättre statistik än sju och fem, men Portland har varit jävligt svängande i år. Senast satte man dock ett stort tjockt streck under det faktum att man inte ska underskattas eller räknas bort, när man krossade Chicago med 116-74, Portlands största seger på elva år. Greg Oden som var förstaval i draften förra säsongen, men som dock var skadad i samtliga matcher, och bara har spelat en handfull NBA-matcher, har gjort comeback och blir bättre för varje match. Jag chansar på tvåan här, men den är inte alls säker.



Golden State (5-6) tar emot Chicago (5-7). Golden State har kommit tillbaka på rätt spår efter en dålig start på säsongen, och mycket tack vare den totalt okända Anthony Morrow som de två senaste matcherna har gjort 62 poäng (37+25). Morrow är en typ jag gillar, han var en stjärna redan under sin college tid, men har aldrig låtit framgången stiga honom åt huvudet, vilket gjorde att han var okänd bland scouterna och därmed kom till NBA som odraftad. Han har personlighet som kan göra honom till en stor spelare. I kvällens match är det dock upp till bevis eftersom han möter Ben Gordon, en av ligans bästa defensiva spelare. Bulls åkte, som jag nämnt tidigare, på en svidande förlust mot Portland senast och vill helt säkert ha revansch. Luol Deng är ute, vilket öppnar för Noah. Det pågår även transferrykten i Golden State, vilket har en tendens att störa spelarna. Ryktena handlar om Al Harrington som därför antagligen står över matchen. Jag tror på bortaseger. Även denna är tveksam, men möjlig.





San Antonio (5-6) tar emot Utah (8-4). Båda lagen är skadesdrabbade och i Spurs saknas fortfarande Tony Parker och Manu Ginobili. Det betyder att laget kör allt spel genom Tim Duncan och senast mot Denver visades det hur enkelt det är att slå ett lag med bara en stjärna, de blockade honom helt enkelt och markerade honom stenhårt. Allt talar för att Utah kör samma taktik ikväll. Utah har dock en del skador med. Carlos Boozer är tveksam för match, och även Deron Williams. Skulle ingen av dessa spela då kan detta bli en öppen affär. Historian talar för San Antonio som inte förlorat hemma mot Utah på 21 försök, men nästan allt annat talar för Utah. Jag tror på en Utahseger här.





Washington (1-8) tar emot Houston (7-5). Washington har haft en riktigt tuff säsong hittills och det lär inte bli mycket lättare i natt mot Houston. Washingtons lag är under en jobbig transition (?) efter att Arenas är borta och laget därför är beroende av Antawn Jamison och Caron Butler som får bära all tyngd, vilket de inte alls är vana vid. Yao Ming är tillbaka i Houston efter en matchs frånvaro. Houston har tre bra spelare som har potential att snitta 25 poäng per match, men tråkigt nog för Houston så ligger alla just nu runt 15. Man kan skylla på att det är tidigt på säsongen och de inte är sammanspelade, och jag tror det är anledningen. Tracy McGrady borde i alla fall ligga betydligt högre än 15 poäng per match. Hur som helst, en helt säker Houstonseger.



Minnesota (2-8) tar emot Boston (11-2) i en match som kommer bli allt annat än spännande. Det stora intresset kommer ligga runt Kevin Garnetts återvändo till laget han gjorde över 19000 poäng för, men denna gången spelar han för motståndarna. Minnesota älskar honom och hur mycket de än vill att deras lag ska vinna inatt, så tror jag inte att laget har något att sätta emot mästarna från Boston. Boston klådde upp Detroit rejält senast, så hur ska de inte kunna vinna mot Minnesota? Säker Celticsseger.





Los Angeles (9-1) tar emot Denver Nuggets (8-4). Denna matchen kommer bli riktigt bra. Ligans bästa lag tar emot ligans kanske hetaste lag. Lagen har redan mötts en gång denna säsongen och då vann Lakers med 104-97. Nu har Denver fått Chauncey Billups, och med honom i laget är man åtta och ett, vilket är otroligt imponerande. Billups var redan innan erkänd som en väldigt duktig defensiv spelare, men nu är det bevisat och ingen kan säga något annat. Matchen kommer bli bra och hård, och jag tänker slänga in en peng på Nuggetsseger på grund av deras vilda form. Men Lakers är riktigt bra, och matchen kan sluta precis hur som helst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0