Rasmus - NBA i överflöd

Jag har kollat igenom alla nattens NBA-matcher, men jobbar fortfarande på mina kuponger, så istället för att redovisa motiveringar efter kupongerna, så kör jag en förutsägelse till varje match och en massa fakta som vanligt. Detta gör det lättare för er att spela om ni har lust, och därmed välja ut matcherna ni känner er säkra på.



Charlotte (3-9) tar emot Philadelphia (7-6). Charlotte har för tillfället fem raka förluster, men tre av de fyra senaste har varit med fem poäng eller mindre, så laget är inget Oklahoma Thunder precis. Emeka Okafor fortsätter ta ner många rebounds och Gerald Wallace gör bra med poäng. Tyvärr får man klara sig utan skadade Jason Richardson som snittar ungefär 20 poäng per match. Sixers är inne i ett fint flyt med fem segrar på de sex senaste. En av anledningarna är att både Elton Brand och Samuel Dalembert så smått börjar visa lite muskler. Sixers har tre stora killar (Brand, Dalembert, Igoudala) som lätt tar ner 10 rebounds i snitt, och det är ingen överraskning att Sixers är tvåa i ligan i rebounds. Jag tror på Philadelphia i denna matchen, men ärligt talat kan det gå precis hur som helst. Förr eller senare måste Charlotte vinna igen.

Orlando Magic (9-4) tar emot Milwaukee Bucks (7-8). Orlando spelade en dålig match senast och det slutade med förlust mot Houston Rockets. Dwight Howard såg blekare ut än vanligt och hamnade tidigt i foul-trubbel, och utan Howard har Magic inte mycket. Man har ändå fem segrar på de sex senaste, och på hemmaplan är man starka mot mindre bra lag som Milwaukee. Inte mycket talar för Milwaukee. Laget skjuter dåligt, gör en massa turnovers och bästa spelaren Michael Redd är dessutom skadad. Dock har man två segrar i rad och man jagar nu tre segrar i rad. Skulle det inträffa vore det första gången på nästan ett år. Något annat som däremot talar emot Milwaukee är att man inte har vunnit i Orlando på fem matcher. Jag tror på ännu en Orlandoseger här.

Miami (7-6) tar emot Houston (9-5). Miami är ett lag som är extremt svårtippat, eftersom de vinner varannan och förlorar varannan, oavsett hemmaplan eller bortaplan. Senast var det Indiana som åkte på däng tack vare en het Dwayne Wade (38 poäng). Wade var het på flera sätt eftersom det sades att han hade influensa dessutom, vilket jag ser som rätt så ofattbart. Wade ska dock inte räkna med så många poäng mot Rockets eftersom de är laget som tillåter näst-minst poäng i ligan. Det verkar som att de defensiva experterna Ron Artest och Yao Ming alltså har börjat komma igång. Artest är steal-expert och Ming river ner rebounds som det vore kinesiska halm-hyddor. Alltså talar mycket för Houston. Lägg därtill att Michael Beasley, Miamis rookie (tvåa i draften) har haft ryggbesvär de senaste matcherna, vilket har påverkat hans annars imponerande poängsnitt. Vad som talar för Miami är att laget brukar ha enkelt för Houston på hemmaplan, men i detta mötet ser jag bara Rockets som potentiella vinnare.

Memphis (4-9) tar emot San Antonio (6-6) i en otroligt svårtippad match. När Spurs spelar utan sina två skadade stjärnor är det alltid 50-50, och att Memphis på hemmaplan är ungefär likadant, gör det inte alls bättre. Spurs har imponerat otroligt i de sista sju matcherna, där de har fått klara sig utan Tony Parker, och speciellt Roger Mason har fått förtroende och verkligen fyllt ut Parkers plats. Senast blev det hela 29 poäng och smått fantastiska 7 av 10 trepoängare. Memphis är ett av ligans sämsta lag på att hålla i bollen, och snittar runt 17 turnovers per match. Mot ett defensivt starkt San Antonio kan detta bli katastrofalt och en låg poängskörd är att se fram emot. Jag spelar helst inte denna, eftersom båda lagen har exakt lika stor chans att vinna, i mina ögon. Måste jag lägga mitt tips på ett av lagen blir det Memphis.


Utah Jazz (9-5) tar emot Chicago Bulls (6-8). Chicago Bulls har ett uselt facit på bortaplan (1-6) och ska nu mäta krafter mot NBA:s kanske bästa hemmalag (6-0). Det finns ingen chans att denna matchen slutar med annat än en Utah seger. Eller gör det? Jag tror fanimej på en Chicago-seger i denna matchen. Låt oss titta lite på fakta inför matchen: Utah har sex raka segrar hemma, men har också hälften av laget tveksamma med skador, och varje match är det en ny startfemma. Chicago spelade senast mot Denver och ledde inför sista quartern, men gick ner totalt då. Jag tror man fortsätter med det fina spelet från den matchen och fullföljer även sista quartern här. DOCK så har Chicago svårt för lag som är defensivt starka, eftersom man inte har så mycket kraft under korgen, men med bra poängskörd från Gordon, Gooden och Rose så vinner man detta är jag säker på!

Portland (5-10) tar emot Sacramento (8-6). Det lär bli en jävla massa poäng i denna matchen. Portland har stundtals exploderat i denna säsongen och bombat ner motståndarna med trepoängare, men sen växlar man detta med matcher som den senast mot Phoenix där inget går deras väg och de inte ens gör 100 poäng. Jag måste erkänna att jag gillar Portlands lag. De har utan tvekan ett av de mest intressanta i ligan. Sacramento däremot kan spela bra matcher då och då, men oftast slutar det med förlust ändå. Nu är dessutom Kevin Martin skadad och han är i vanliga fall lagets bästa spelare. Jag tror på Portland seger, och bara en kollektiv kollaps kan sätta käppar i hjulet på det.

Los Angeles Clippers (2-11) tar emot New Orleans Hornets (7-5). Clippers hoppas på att nyförvärvet Zach Randolph ska göra debut här. I Randolph har Clippers fått en spelare som i sina bästa stunder kan göra 20-20 matcher, men som många gånger uppfattas som lat och nonchalant. Det blir intressant att se hur han fungerar både med Camby och med Baron Davis. Både Camby och Davis har blivit bättre och bättre, men segrarna uteblir fortfarande. Nu kommer New Orleans Hornets på besök och man hoppas på en efterlängtad seger. New Orleans är ett svårtippat lag på bortaplan denna säsongen. Förra säsongen såg Hornets extremt starka ut, men något har gått snett i år och laget har "bara" 7-5. Chris Paul hade en suverän natt senast och gjorde sin första triple-double för säsongen, men det kommer utan tvekan fler. Davis-Paul blir en sevärd duell, men jag tror att Hornets för en gångs skull lever upp till favoritskapet och vinner matchen. Men även denna matchen är långt ifrån säker.



















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0