Rasmus - Lördagsspel

Sören hade en lyckosam kväll, och jag hoppas på en lyckosam dag imorgon. Slänger upp tipsen, sen kommer lite tankar upp efterhand. En del kommer att utebli pga tidsbrist.


Sunderland fick bara 0-0 senast mot Fulham, trots tre stolpskott, en ribbträff och ett mål felaktigt bortdömt. Nu är man säkert rejält sugna på revansch mot Newcastle i ett av Englands mest anrika derbyn. Kenwyne Jones spelade i reservlaget i veckan och kommer troligen vara i truppen inför denna matchen. Jag tror dock inte han får börja från start. Djibril Cissé har varit en pigg fläkt i Sunderland och frågan är bara när målen ska komma. Newcastle fick 2-2 hemma mot Manchester City i måndags, trots en man mindre i 80 minuter, och faktisk så var Newcastle det bättre laget. Detta blir en väldigt tuff match som båda lagen kommer göra allt för att vinna. Jag hoppas på Sunderland, men hade egentligen helst avstått från att tippa matchen överhuvudtaget...



Häcken har allt att spela för eftersom en seger ger dem en Allsvensk plats. Landskrona har haft en usel säsong och det enda de kan spela för här är en fin skalp och en bra avslutning på säsongen. Tror dock att Häckenspelarna kommer vara lite mer motiverade. Säker etta.

Spartak har inte precis fått lyftet som de hade hoppats på när de anställde Michael Laudrup och de befinner sig fortfarande långt ifrån förväntad placering. Tror dock på seger mot bortasvaga Terek Grozny.

Birmingham kommer med stor sannolikhet att spela Premier League fotboll nästa år. Dels har de kvar största delen av sin trupp från förra säsongen, och dels så är standarden i Championship i år mycket sämre än den varit på många år. Säker etta.


Skadesbenägna Micah Richards är förmodligen fit för matchen, men City får klara sig utan Petrov, M Johnson, Bojinov och Zabaleta. Det borde dock bli en City seger ändå, men lätt att överskatta City efter all publicitet de får i pressen. Stoke är inget dåligt lag och slog senast Tottenham 2-1. Bara Ibrahim Sonko är skadad så man kan ställa upp med ett starkt lag. Jag tror på City seger, men blir inte förvånad om vi står med ett oavgjort resultat efter 90 minuter.

Tottenham får klara sig utan Woodgate, King, Dawson, Bale och Huddlestone, och även Corluka och Pavlyuchenko är tveksamma mot Bolton. Jag tror ändå snart att Tottenham knäcker vinstnollan och varför inte mot Bolton som inte haft någon bra inledning, men å andra sidan haft en del problem med skador. Nu är truppen hel och en poäng, kanske till och med tre är inte omöjligt. Tror dock på hemmaseger.


Hull är sensationen med stort S denna säsongen, och trots rätt dåligt spel i en del matcher (Wigan, West Ham) så ligger man på en smått otrolig tredjeplats. Jag har i tidigare inlägg nämnt Daniel Cousin som är en attraktiv spelare, men laget har många pärlor. Bäst av allt är att Hull har sluppit skador i år och kan återigen ställa upp med starkaste elvan. West Bromwich har även de imponerat, men frågan är hur länge det varar. WBA spelar ingen bra fotboll och har haft en jävla tur hittills att man har så mycket poäng. Nu får man klara sig utan Abdou Meite, och jag tror faktisk att WBA inte räcker till här. Hull seger med ett enkelt mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0