Rasmus - Uefa Cup

Uppdateras under dagen



För FC Köpenhamn väntar en tuff, men helt klar överkomlig match mot franska St Etienne. FCK slog för ett par år sen ut Lens ur Uefa cupen, så fransk motstånd är inget nytt. St Etienne är dock inget skitlag, trots förlust i senaste ligamatchen mot bottenlaget Nantes. FCK kommer med en 1-0 seger från ligan i benen.

Schalke slog ut Apoel i kvalet till Uefacupen med bekväma 5-2 sammanlagt, efter att ha åkt på stryk mot Atletico Madrid i CL-kvalet. Här borde man vinna mot ett PSG som ännu en gång har storsatsat, men gör de flesta besvikna i ligan åtminstone. I cupen imponerade man när man slog ut Kayserispor med 2-1 sammanlagt. Seger till tyskarna ikväll tror jag dock.

Udinese slog Borussia Dortmund i kvalet med sammanlagt 4-3 och ligger rätt bra till i den inhemska ligan med, trots bara en snöplig poäng borta mot Lecce i senaste omgången. Nu tar man emot Tottenham som faktisk vunnit cupen två gången, men senast var helt tillbaka i '84. Tränare Juan de Ramos har dock vunnit cupen både 2006 och 2007 och strävar nu efter att bli den andra tränaren nånsin att vinna tre gånger. Tottenham är dock i usel form och åkte i helgen på ännu en förlust och ligger absolut sist i Premier League. Därför tror jag på Udinese.



CSKA vann uefacupen 2005 men kommer inte att vinna årets upplaga. Det går knackigt i ligan och laget har inte alls samma spel som för tre år sen. Dessutom tappade man Jo till Manchester City inför säsongen, och har därför bara kvar Wagner Love av brasseduon. Deportivo går inget vidare i ligan, men har ett bra Europacup facit på bortaplan. Man har mycket talang i truppen, och kommer med all sannolikhet att avancera, men ikväll blir det knappast seger. Med tur kan de få oavgjort.

Villa fick ta vägen genom Inter-toto cupen för att ta sig till Uefa Cup-kvalet där de bla slog Litex Lovech. Villa har potential, och kan vara med och utmana om Uefa Cup titeln, om man spelar upp till sitt bästa. I helgen fick man "bara" 0-0 mot Portsmouth. Ajax har inget bra facit på engelsk mark. Bara en gång av åtta försök har man gått ifrån som segrare, och det var för hela 36 år sedan. Ajax har kanske kommit igång efter en usel start i den holländska ligan, i helgen slog man ligaledarna Groningen med 1-0.




Nancy hade en riktigt bra säsong i fjor, men har det mycket tuffare i år och ligger bara på en sextonde plats i ligan. Dock har resultaten sett bättre ut på sistone, och jag tror därför att Feyenoord blir en jämn match men som i slutändan slutar med Nancy-seger. Feyenoord ligger på en smått ofattbar femtondeplats i den holländska ligan och har skrapat fram det ena usla resultat efter det andra, och ändå har man tagit sig till Uefa cupen, på Kalmars bekostnad. Nu är man utan Landzaat och Jon Dahl Tomasson, två viktiga spelare, men man får kanske tillbaka Roy Makaay. Jag säger 2-1 till Nancy.






Braga har en intressant trupp med inte mindre än fem brasilianare i startelvan. Deras stora stjärna är dock från Kamerun, Albert Meyong, och kommer bli ett hot för Portsmouth. Inga skador för laget som bara ligger på en tolfte plats i portugisiska ligan. Jag tror på Portsmouth i denna matchen. 0-0 resultatet mot Aston Villa senast i PL var ett fall framåt för laget som inte riktigt kommit upp till samma nivå som förra säsongen, där man krönte en väldigt bra säsong med FA-cuptiteln. Ikväll får man klara sig utan Lamine Diarra och Younes Kaboul. Sol Campbell är förmodligen tillbaka efter en veckas vila. Jag sätter mina pengar på bortaseger, trots att det oavgjorda resultatet ligger närmst till hand.

Kommentarer
Postat av: Christian

Just nu ser det ut som att St.Etienne tar dig bakifrån. Mot ett danskt lag för att göra det extra poetiskt.

I reglerna stod bara att den som först kom till 1000kr vann. Betyder det att ni båda är förlorare om ingen lyckas, eller kommer den som sist förlorar alla sina pengar att räknas som en vinnare i er familj? heh

2008-10-23 @ 21:41:13
URL: http://christiankjellstrom.se
Postat av: Rasmus

som du kanske har märkt så pekar min formpil spikrakt uppåt, så därför behöver vi inte diskutera vad som händer om någon förlorar sina pengar, eller jo, kanske i Sörens fall... St Etienne vill jag inte ens kommentera...

2008-10-24 @ 01:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0