Sören - Rolig tisdag, för en gångs skull(Edit!)

Tisdagar brukar vara synonymt med tråkig svensk och finsk elitseriehockey och inte så mycket mer, men i dag kryllar det av intressanta matcher från intressanta ligor. Det är spel i så gott som hela Europa, men jag har valt att fokusera på England där det är full omgång i Championship och de lägre serierna.




Newcastle är tillsammans med Tottenham krislagen med stort K i Premier League, men efter att Spurs vann i helgen har pressen om möjligt blivit ännu större på Owen & co, som inte fått något att fungera i år. I vanliga fall ska det bara vara hemmaseger, men med tanke på krisen man är i är varje poäng en seger. WBA viker inte ned sig självmant och har revansch att fordra efter klara förluster mot Man U och Hull. Jag tror på en krampaktig tillställning här.

Wolves har kommit bort lite efter en fantastisk start på säsongen, men bortasegern senast mot Watford gav laget ny energi och stärkt självförtroende, och med en ordinarie startelva kommer ligatvåan nog blåsa förbi överraskningsgänget Swansea, som spelar en pigg men ojämn fotboll. Swansea vann hemma senast lagen möttes, så sent som den 4 oktober. Wolves vill ha hämnd och utkräver den...

Southend har inlett League One spelet bra, men föll igenom totalt senast borta mot Bristol som avgjort matchen redan efter 30 minuter då det stod 3-0. Tränaren gav laget rättvis kritik efteråt och frågan är hur spelarna hanterar det. För Leeds finns det bara en väg och den är uppåt. Leeds spelar sällan oavgjort och man torskar aldrig mot lag som inte är i bättre form än de själva, vilket inte Southend är.

QPR är lite av en besvikelse hittills. Klubben är trots allt en av Englands rikaste och har en uttalad PL-satsning på G, så man kan ju tycka att det är lite konstigt att laget ligger i mitten och skvätter. Det ryktas att tränaren Iain Dowie har ryggen mot väggen och att de närmaste matcherna kommer att bestämma hans öde. Birmingham leder serien men bortamatch mot QPR är erkänt svårt och här är man nöjda med en pinne. Gästerna är bättre i grunden men hemmalaget lär vara taggat.



Norrlandsderby med heta känslor, men det är väl egentligen också det enda som talar för seriens sämsta bortalag Timrå, som till råga på allt möter seriens bästa hemmalag. Skellefteå står riktigt bra i försvaret nu och med tanke på att Timrå saknar jävlaranamma-spelare som Jonte Hedström och Pär Styf så kan jag inte riktigt se hur Timrå ska plocka en bortaseger här.




  

Kommentarer
Postat av: Rasmus

Har du ik lärt dig at aldrig tippe Leeds efter mine to lektioner?

2008-10-28 @ 18:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0