Sören: Stryktips 20081004

Top of the morning to all! Veckans amatörtips följer.

Tipstecknen är i tur och ordning: utgångstecknet, M 64(0 hela, 6 halva) och M 216(3 hela, 3 halva)


  

1. HELSINGBORG - ELFSBORG                   1                    1                    1

Elfsborg ligger före i tabellen. Men det spelar ingen roll. Laget saknar nämligen Ishizaki och Anders Svensson och utan dem är man inget topplag. Helsingborg å andra sidan har frågetecken för Henrik Larsson medan Marcus Lantz definitivt är borta. Man visade dock mot Malmö att truppen är bred och formen är god. Det blir hemmaseger!


2. GEFLE - LJUNGSKILE                             1                    1                    1

Gefle tog en poäng utan att spela bra senast, men man behöver trepoängare om man vill bort från bottenstriden. Hemma är man inget vidare men bortasvaga Ljungskile ska inte vara något hinder. Gästerna är också indragna i bottenstriden och inte blir det bättre efter denna matchen.


3. BLACKBURN - MAN UNITED                   2                    x2                  2

Blackburn borta brukar vara en svår nöt att knäcka för United, och jag tror inte att det blir något undantag i år. Gästerna kommer från ett träningspass mot Aalborg i CL där enda plumpen var att Scholes skadades och är borta flera veckor. Här finns det dock viss risk för oavgjort. 1-1?


4. SUNDERLAND - ARSENAL                      2                    x2                  x2
Arsenal är jävligt konstiga. Den ena dagen är man under isen torskar mot förmodade strykgäng som Fulham och Hull, den andra dagen leker man bort ett av Portugals bästa lag. Sunderland är lika ojämna så detta kan egentligen sluta hur som helst, men sunt förnuft säger att Arsenals högre kapacitet avgör.
Hojts! Helgens stryktips är ett faktum.

Tipstecknen är i tur och ordning utgångstecknet, M 64 (0 hela, 6 halva) och R 72(4 hela, 6 halva).


5. WEST BROMWICH - FULHAM                 X                    1X                  X
Fulham brukar vara bland ligans sämsta bortalag och det har inte börjat annorlunda i år, där man fortfarande väntar på första segern. Men kapaciteten finns! WBA skrällde senast borta mot Boro men något säger mig att man inte gör två bra matcher i rad. Svag lutning mot ettan, men utgången är X.

6. WIGAN - MIDDLESBOROUGH                 1                    1                    1
Här tror jag stenhårt på hemmalaget, som övertygade när man besegrade Man City senast. Gästerna är formsvaga och saknar nästan ett helt mittfält, bland annat sköna liraren Tuncay.  

7. NORWICH - DERBY                                X                    X                    X2
Derby slog Real QPR borta senast, ett i ögonfallande resultat då senaste bortasegern togs för två säsonger sedan. Jag var nog inte den enda som föll på den matchen... Här kan man rida vidare på framgångsvågen även om Norwich släpper till lika mycket hemma som en klosternunna.

8. SWANSEA - WOLVERHAMPTON              2                    12                  1x2
Finns inte en chans i världen att detta slutar oavgjort. Swansea är en pigg nykomling som överraskat positivt medan Wolves satsar mot PL. Gästerna har ett bättre lag men är det något man lärt sig av sina 10 år i gamet så är det att ALLTID gardera Wolves!

9. CHARLTON - IPSWICH                           X                    1X                  1x2
Som en exakt kopia av match 8, bortsett från att inget av lagen är nykomlingar. Känns väldigt öppet, men jag vågar i alla fall påstå att det antingen blir 1,X eller 2...

10. NOTTINGHAM - C PALACE                   2                    X2                  x2
Här blir det Hawaiifotboll så det sjunger om det. Palace är ett klassiskt rock n roll gäng som alltid bjuder till på båda planens halvor. Nottingham är en besvikelse så här långt, man är jumbo i serien men kan delvis skylla på dystra skadeläget. Dessutom lär viktige Earnshaw vara ett frågetecken. 2-4? 3-4? 4-4??

11. PLYMOUTH - SHEFFIELD W                 X                    X                    1x2
Plymouth är laget man alltid tror ska åka ut ur ligan på förhand men som placerar sig i mitten gång på gång sedan man gick upp. Två lag som är väldigt oberäkneliga, men jag har en nattlig feeling av att det blir trist, tråkigt och tajt. Kanske tyvärr mållöst.

12. SHEFFIELD U - BRISTOL C                  1                    1                    1
Jag vill ha upp ett Sheffieldlag i PL igen och min förhoppning är att det blir United. Laget är pålitligt på hemmaplan men man möter ett Bristol som inte verkar bry sig om man spelar borta eller hemma, man är lika ojämna oavsett. Det här vinner Sheffield!


13. WATFORD - PRESTON                          1                    1                    1
Båda lagen torskade tidigare i veckan men Watford skall vara det bättre laget, även om tabellen säger annorlunda. Jag tror att man skärper till sig här och vinner med ett par bollar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0