VM-kollen del 1 - Amerika

Nästa sommar är det dags igen! VM i fotboll och Sydafrika är värd denna gången.

Runtom i världen är kvalet igång för fullt och jag tänkte göra lite status över kvalspelet, nörd som jag är...
Häng med för fan!



Vi börjar i Sydamerika, där man är lite längre än halvvägs. Fyra lag går direkt till VM och femman gör upp med fyran från den andra Amerikagruppen om en plats. Såhär ser det ut:

Kommentar: Paraguay har något överraskande ryckt ifrån rejält och har hela tio poäng ner till femman, så VM-platsen känns rätt så säker. Laget har vunnit allt på hemmaplan och bland annat kryssat borta mot Argentina. Bakom jagar Brasilien och Argentina som båda varit besvikelser hittills men som ändå lär fixa sina VM-biljetter relativt enkelt. Chile hänger lite överraskande med giganterna och jag unnar dem verkligen en framgång. Starkt att slå Argentina senast. Ecuador och Uruguay jagar Chile och det står mellan dessa tre lag om platserna 4-5. Tror att Chile blir fyra och Uruguay femma.



Vidare till den andra Amerikagruppen där de två bästa lagen från varje grupp går vidare till ett slutligt gruppspel med sex lag. Tre av dessa går direkt till VM och fyran kvalspelar mot femman i Sydamerika.




Kommentar: USA, Costa Rica och El Salvador är redan klara för det sista gruppspelet, där även Trinidad och Tobago med största sannolikhet ansluter. Sen står det mellan Mexico, Jamaica och Honduras om de sista två platserna. Jag tippar att Jamaica blir svartepetter. Lite förvånansvärt att Canada med sin storlek och invånarantal inte är bättre...


Jag tror att USA, Mexico och Trinidad Tobago kniper de tre direktplatserna till VM medan Costa Rica får fetepisk av Uruguay i playoffkvalet.


Kommentarer
Postat av: Rasmus

Jeg tvivler på at Honduras klarer det, jeg ville gätte på at Mexico slår dem i den sidste kamp og Jamaica slår Canada. Desuden tror jeg mere på Venezuela end Ecuador, men du har nok ret i at Uruguay tar den sidste plads.. Good job batty

2008-10-17 @ 16:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0